הבנק המרכזי של סין (PBOC), בראשות המושל פאן גונגשנג, הכריז על שורה של צעדים מוניטריים כדי להתמודד עם ההאטה הכלכלית העמוקה במדינה. אחד מהצעדים המרכזיים הוא הפחתת יחס הרזרבה הנדרש מהבנקים (RRR) ב-50 נקודות בסיס. משמעות המהלך היא שהבנקים יוכלו להחזיק פחות כסף כרזרבות, דבר שמאפשר להם להלוות יותר כספים לציבור ולעסקים, ובכך להמריץ את הפעילות הכלכלית.
צעד נוסף שהוכרז הוא הפחתה של 0.2% בריבית ה"ריפו" ל-7 ימים, המשמשת כלי חשוב בניהול נזילות בשוק. הפחתת ריבית זו מקלה על הבנקים להשיג מימון בטווח הקצר, מה שיכול לעודד הלוואות והשקעות במשק. משקיעים חדשים צריכים להבין שהפחתות ריבית מהסוג הזה מטרתן להגדיל את היקף הכסף הזמין בכלכלה, ובכך לעודד צמיחה בעתות של חולשה כלכלית.
בנוסף לכך, פאן הודיע על תמיכה נוספת לשוק הנדל"ן המתמודד עם קשיים משמעותיים, כולל הארכת תקופת ההקלות לשנתיים נוספות והפחתת ריביות המשכנתאות הקיימות. צעדים אלו מיועדים להקל על נוטלי המשכנתאות ולעזור לשוק הנדל"ן להתאושש. משקיעים בתחום הנדל"ן צריכים לשים לב שמהלכים אלו נועדו לתמוך ביציבות שוק הדיור, שנחשב למנוע מרכזי של הכלכלה הסינית.
החלטת הבנק הפדרלי בארה"ב להפחית את הריבית לאחרונה יצרה חלון הזדמנויות לבנק המרכזי של סין לנקוט צעדים דומים. הפחתת הריבית בארה"ב מפחיתה את הלחץ על היואן ביחס לדולר, מה שמאפשר לסין להוריד ריביות מבלי לחשוש מהיחלשות משמעותית של המטבע שלה. זאת, תוך מיקוד מאמצים במניעת דפלציה, מצב שבו מחירים יורדים, מה שעלול להוביל להאטה נוספת בצריכה ולפגיעה בצמיחה הכלכלית.
הצעדים הננקטים על ידי הבנק המרכזי מצביעים על מאמץ ברור לתמרץ את הכלכלה הסינית ולתמוך במגזרים שנפגעו מההאטה, תוך התמודדות עם האתגרים הכלכליים העולמיים והמקומיים.
המידע במאמר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ פיננסי ו/או המלצה. ייתכנו טעויות ו/או אי דיוקים בתוכן המאמר, ועל המשתמש לבדוק ולאמת אותם לאחר חקירה ולמידה במקורות נוספים. כל מי שמשתמש במידע המובא במאמר עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.